Firma LINAK przedstawia system podstawowy z technologią OpenBus™ dla łóżek szpitalnych

Nowy system podstawowy na bazie siłowników LINAK składa się ze skrzynki kontrolnej CO41 oraz panelu obsługowego ACOM i umożliwia wprowadzenie technologii OpenBus™ do rozwiązań związanych z regulacją położenia w branży opieki medycznej w prosty i bardziej oszczędny sposób.

Product News:  23 lutego 2018
System podstawowy na bazie siłowników z magistralą komunikacyjną do łóżek szpitalnych

Wprowadzenie panelu obsługowego ACOM wraz ze skrzynką kontrolną CO41 umożliwiło zbudowanie systemu podstawowego na bazie siłowników z technologią OpenBus™. Zadaje on kłam przekonaniu, że inteligentne urządzenia cyfrowe są zarezerwowane wyłącznie dla zaawansowanych rozwiązań w zakresie regulacji.

Firma LINAK wprowadza system podstawowy z technologią OpenBus™, ułatwiając dostęp do kluczowych korzyści związanych z wykorzystaniem technologii cyfrowej.

System składa się z dwóch elementów: panelu obsługowego ACOM i skrzynki kontrolnej CO41. Po połączeniu z kilkoma siłownikami liniowymi LA40 oraz pilotem obsługowym HB70 powstaje niezwykle oszczędne rozwiązanie. Zaspokaja ono zapotrzebowanie na płynny ruch, pełną kontrolę z funkcją pamięci położenia oraz większe bezpieczeństwo zarówno użytkownika, jak i personelu medycznego.

Elastyczność i niezawodność to słowa, które najlepiej opisują technologię OpenBus™
Systemy na bazie siłowników elektrycznych z technologią OpenBus™ zapewniają użytkownikowi wyższy poziom komfortu. Gwarantuje to skoordynowany ruch kilku siłowników oraz opcja zapamiętania położenia. Systemy takie umożliwiają również pacjentom samodzielne dostosowanie ustawienia łóżka, co odciąża personal medyczny.

System z technologią OpenBus™ zwiększa także bezpieczeństwo związane nie tylko z ochroną przed niezamierzonym ruchem, ale także z nagłymi wypadkami, w których wymagane jest wykonanie resuscytacji krążeniowo-oddechowej. Za pomocą zakładanego na haczyk panelu obsługowego personel medyczny może zablokować niektóre funkcje, uniemożliwiając w ten sposób przypadkowe ruchy. Obsługa za pomocą przycisków odbywa się wyjątkowo intuicyjnie.

Aby dowiedzieć się więcej na temat korzyści związanych z wykorzystaniem systemu podstawowego na bazie siłowników z technologią OpenBus™, zachęcamy do kontaktowania się z lokalnym oddziałem firmy LINAK.

ACOM   ACOM
Panel obsługowy ACOM to najlepszy wybór w zastosowaniach, w których istnieje zapotrzebowanie na prostą i intuicyjną obsługę z wykorzystaniem technologii OpenBus™ w ramach regulacji położenia łóżek w szpitalach lub domach opieki. Pozwala on na zoptymalizowanie komfortu w oparciu o płynny i łagodny ruch, zapewniając jednocześnie personelowi medycznemu kontrolę nad bezpieczeństwem. Dowiedz się więcej o panelu ACOM.

CO41   CO41
Skrzynka kontrolna CO41 to produkt z rodziny skrzynek kontrolnych z technologią OpenBus™, które umożliwiają producentom sprzętu medycznego z regulacją położenia wprowadzenie różnorodnych funkcji dodatkowych w zakresie obsługi, ruchu, serwisowania i bezpieczeństwa. Model CO41 to idealna propozycja dla wielu producentów zainteresowanych zastąpieniem systemu analogowego rozwiązaniem cyfrowym. Dowiedz się więcej o skrzynce CO41.

Updated: 23 lutego 2018 09:36