Regulacja biurka delikatnym ruchem dłoni

Któż z nas nie miał problemu z trafieniem w przycisk na pilocie do biurka z regulacją wysokości? Po wyeliminowaniu przez nas przycisków podnoszenia i opuszczania tego typu problemy odchodzą w przeszłość. Teraz przemieszczenie blatu wymaga jedynie odchylenia panelu. Obsługa prowadzona jest wyjątkowo intuicyjnie. Innymi słowy: panel biurkowy LINAK DPG ułatwia podejmowanie zachowań promujących zdrowie i podnoszących wydajność pracy przez cały dzień.

Product News:  29 czerwca 2017

Regulacja biurka delikatnym ruchem dłoni

Warto zadbać o zmianę pozycji z siedzącej na stojącą i odwrotnie co 30 minut lub co godzinę, aby utrzymać wysoką wydajność pracy przez cały dzień. Zalecenie to jest często powtarzane ale trudno je realizować gdy jesteśmy pochłonięci codziennymi obowiązkami.

Dlatego też tak ważne jest, aby regulacja wysokości blatu biurka była możliwie najprostsza i możliwie najbardziej intuicyjna. W tym miejscu właśnie zaczyna się rola nowego panelu biurkowego DPG LINAK. Panel DPG umożliwia regulację wysokości blatu bez odrywania uwagi od pracy. Użytkownik nie musi nawet przenosić wzroku na panel w celu zlokalizowania przycisków podnoszenia i opuszczania – sam panel jest przyciskiem regulacji położenia.

DPG to rodzina paneli biurkowych LINAK z obsługą poprzez odchylenie panelu w górę lub w dół. Przyciski podnoszenia i opuszczania zostały zastąpione prostą funkcją odchylenia, która pozwala na regulację delikatnym ruchem dłoni. Opcjonalnie możliwe jest przemieszczenie blatu do zapamiętanego ustawienia poprzez szybkie dwukrotne odchylenie panelu.

Łatwo dostrzec związane z tym zalety:

• Utrzymanie koncentracji – zachowanie uwagi skupionej na pracy w związku z tym, że obsługa nie wymaga patrzenia na panel.
  • Wyjątkowo intuicyjna obsługa – odchylenie w górę w celu przemieszczenia blatu do góry lub w dół w celu przemieszczenia blatu do dołu.
  • Prawidłowy wybór za każdym razem – brak konieczności lokalizowania właściwych przycisków w celu uzyskania oczekiwanego kierunku ruchu.

Na podstawie wyników badań behawioralnych wiemy, że ludzie zmieniają swoje nawyki głównie wtedy gdy jest to łatwe i wygodne. Właśnie dlatego zadbaliśmy o to, aby panel DPG był intuicyjny w obsłudze oraz pozwalał na kształtowanie zachowań.

Więcej informacji dot. panelu DPG z funkcją przypomnienia
Zaprojektowane, by kształtować zachowania
Sposób działania funkcji odchylania przedstawiony został na tym krótkim filmie instruktażowym.

Intuicyjna regulacja wysokości blatu biurka wyposażonego w panel biurkowy DPG z funkcją przypomnienia

Updated: 29 czerwca 2017 11:59