Baterie BA19 i BA21 oferują więcej możliwości

Wprowadzenie baterii BA19 stanowi odpowiedź firmy LINAK na wyrażane przez klientów zapotrzebowanie na oszczędne w eksploatacji zasilanie awaryjne dla platformy skrzynek kontrolnych.

Product News:  12 kwietnia 2017
Baterie BA19 i BA21 oferują więcej możliwości

Nie we wszystkich zastosowaniach w szpitalach i placówkach opieki medycznej wykorzystanie siłowników LINAK wymaga tak wydajnego rozwiązania jak akumulator litowo-jonowy BA21. Z tego powodu w LINAK opracowaliśmy model BA19 niezawodną i oszczędną w eksploatacji alternatywę.

Obie baterie są przeznaczone dla platformy skrzynek kontrolnych (CB) LINAK, czyli modeli CA30, CA40 i CO61. Platforma skrzynek kontrolnych jest podstawą naszej filozofii „jeden świat – jedna skrzynka”, w ramach której klient ma możliwość łatwiejszego tworzenia różnorodnych rozwiązań lub konfiguracji w oparciu o jeden rodzaj skrzynki.

Baterie BA19 i BA21 idealnie wpisują się w tę koncepcję. Oba urządzenia są doskonałymi źródłami zasilania awaryjnego i oferują ten sam wyjątkowo prosty sposób mocowania.

Informacja o stanie naładowania baterii w obu przypadkach wysyłana jest do skrzynki kontrolnej. Oba urządzenia posiadają wbudowaną ładowarkę, która zapewnia ich ładowanie po podłączeniu do sieci energetycznej, a także obsługują inteligentne zarządzanie okablowaniem platformy skrzynek kontrolnych.

Na czym zatem polega różnica?
BA19 to akumulator kwasowo-ołowiowy. Ta sprawdzona technologia została zamknięta w gładkiej, a przez to łatwej w czyszczeniu obudowie. BA21 to akumulator litowo-jonowy. Jest to wyjątkowo trwałe i bardziej wydajne rozwiązanie. Oferuje ono doskonałą żywotność oraz niewielki ciężar – zaledwie 0,7 kg, co sprawia, że doskonale sprawdza się w zastosowaniach, w których istnieje wymóg pracy przez dłuższy czas bez podłączania do sieci energetycznej lub w których siłowniki odznaczają się wyższymi parametrami szybkości bądź udźwigu.

Modele BA19 i BA21 poszerzają zakres dostępnych opcji i mają być odpowiedzią na potrzebę zasilania rozwiązań w wielu zastosowaniach ze źródeł innych niż sieć energetyczna.

Aby dowiedzieć się więcej na temat akumulatora BA19/BA21 lub poznać potencjalne korzyści dla Twojego rozwiązania, skontaktuj się z LINAK

Platforma skrzynek kontrolnych LINAK jest wyrazem realizacji naszej filozofii “Care for Tomorrow TodayTM.

Care For Tomorrow Today

Updated: 12 kwietnia 2017 13:39